Από τις αρχές Ιανουαρίου 2025 και το εργοστάσιο στο Ανόβερο της Γερμανίας χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές όπως και τα δύο εργοστάσια στην Πολωνία
Από την 1η Ιανουαρίου 2025 και το εργοστάσιο της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα (VWCV) στο Ανόβερο τροφοδοτείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Ο όμιλος Volkswagen στοχεύει μέχρι το 2040, όλες οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα θα παράγουν με κλιματικά ουδέτερο τρόπο.
Η φιλική προς το κλίμα παροχή ενέργειας αποτελεί σημαντικό μοχλό για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα παράλληλα με διατήρηση των πόρων.
Το εργοστάσιο στο Ανόβερο (Hanover-Stöcken) στράφηκε στην ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές στην αλλαγή του έτους. Εκεί παράγονται, μεταξύ άλλων μοντέλων, όλες οι εκδόσεις του αμιγώς ηλεκτρικού ID. Buzz για τη Γερμανία και όλες τις διεθνείς αγορές.
Το εργοστάσιο της Volkswagen στο Poznań της Πολωνίας, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2018 και που μεταξύ άλλων παράγει το Caddy, έχει στραφεί πλήρως στην πράσινη ηλεκτρική ενέργεια ήδη από το 2019.
Το εργοστάσιο Września, επίσης στην Πολωνία, όπου κατασκευάζεται το Crafter και ξεκίνησε να λειτουργεί το 2019, έχει αυτάρκεια όσον αφορά στην παροχή ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Σεπτέμβριο του 2024, το φωτοβολταϊκό σύστημα του εργοστασίου παρήγαγε αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει για πρώτη φορά το σύνολο των εργασιών παραγωγής του. Αποτελείται από 25.000 μονάδες χωρητικότητας 15,2 μεγαβάτ (MW) και καλύπτει έκταση 22 εκταρίων.
Ο Karl Bernqvist, υπεύθυνος για τη βιωσιμότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα, ανέφερε πως «εργαζόμαστε για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και τη διατήρηση των πόρων σε πολλά τμήματα της εταιρείας. Η μετάβαση στην πράσινη ηλεκτρική ενέργεια στο εργοστάσιο του Ανόβερου είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα προς τη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή στη Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- 912 σχόλια στο νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών: Ποιες διατάξεις θίγουν και τι προτείνεται
- ΒΙΑΝΕΞ: Νέα επένδυση 5 εκατ. ευρώ σε ερευνητική μονάδα στην Πάτρα
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ιστορικός βαθμός για το Πράσινο Ακρωτήρι, «λευκή» πρεμιέρα για την Ισπανία
- Ακατάσχετη η ενίσχυση για ακουστικά βαρηκοΐας μαθητών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σε ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Ένας νεκρός από την πρώτη, μετά την εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν, ισραηλινή επιδρομή στον Λίβανο
- Reuters: Τραμπ και Γαλιμπάφ υπέγραψαν το μνημόνιο για τον τερματισμό του πολέμου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








