Πολιτική

“Νέα Αριστερά” το όνομα των “11” που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την Τετάρτη η νέα ομάδα θα κάνει το κοινοβουλευτικό τους ντεμπούτο στη Βουλή, στο φορολογικό νομοσχέδιο

Νέα Αριστερά” θα είναι το όνομα της ΚΟ των έντεκα βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκροτούν κοινοβουλευτική ομάδα με πρώτο εκλογικό στόχο την συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές.

Πρόκειται για τους βουλευτές: Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Το όνομα και ο λογότυπος παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της Κ.Ο. Αλέξη Χαρίτση, ενώ προηγήθηκαν στο βήμα για σύντομες τοποθετήσεις η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όλοι επισήμαναν ότι η «νέα αρχή» που επιχειρούν δεν σημαίνει «από το μηδέν», επικαλούμενοι τους αγώνες που έδωσαν στην Αριστερά αλλά και στην κυβέρνηση, απαριθμώντας ως σημαντικούς σταθμούς την έξοδο από τα μνημόνια, τη Συμφωνία των Πρεσπών, τις αλλαγές στην κοινωνική και εργασιακή πολιτική, την καταπολέμηση των ανισοτήτων, την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών και την προώθηση άλλου μοντέλου ανάπτυξης.

Ουδείς, πάντως, ανέφερε είτε τη λέξη «ΣΥΡΙΖΑ» είτε το όνομα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε δύναμη πολιτικής αλλαγής, όχι με όρους απολίτικης κυβέρνησης, αλλά με ριζοσπαστικό ρεαλισμό που θα αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων. Θέλουμε νέο υπόδειγμα πολιτικής συμμετοχής των αριστερών ανθρώπων».

Υπενθύμισε δε ότι σήμερα ανακοινώθηκε επισήμως η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα και όχι το νέο πολιτικό κόμμα.

Επ΄αυτού, η κ .Αχτσιόγλου τόνισε νωρίτερα ότι μετά το σημερινό βήμα θα ακολουθήσει το επόμενο βήμα, υπονοώντας τη συγκρότηση του νέου φορέα. «Αυτή τη συνάντηση θέλουμε να πετύχουμε, το σημερινό βήμα με το άλλο που έρχεται», είπε.

Παρόντες ήταν και οι 11 βουλευτές, τους οποίους κάλεσε στο βήμα ο κ. Χαρίτσης μετά την ομιλία του.

Ο Αλέξης Χαρίτσης είναι ο πρόεδρος της νέας Κ.Ο και κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος. Γραμματέας της Κ.Ο, η Πέτη Πέρκα..

Την Τετάρτη η “Νέα Αριστερά”, πλέον, θα κάνει και το κοινοβουλευτικό της ντεμπούτο στη Βουλή, στο φορολογικό νομοσχέδιο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu