Στη θέση του Λάζαρου Παπαγαρυφάλλου ο οποίος ανέλαβε Deputy CEO του Ομίλου Alpha Bank Συμμετοχών και Υπηρεσιών
Ο Βασίλης Κοσμάς τοποθετείται στη θέση του Chief Financial Officer και του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Alpha Bank μετά την αναβάθμιση του Λάζαρου Παπαγαρυφάλλου από CFO σε Deputy CEO του Ομίλου (Alpha Συμμετοχών και Υπηρεσιών).
Ο κ. Κοσμάς, σε στενή συνεργασία με τον κ. Παπαγαρυφάλλου, θα έχει την ευθύνη των τομέων Performance Management & Reporting,
Statutory Reporting & Tax, Capital Management & Banking Supervision, Asset Liability Management, Capital Instruments & Securitization, NPE Strategy Recovery and Monitoring και Investor Relations.
Βιογραφικό σημείωμα του Βασίλη Κοσμά
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος MBA στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Stern School of Business. Στην αρχή της καριέρας του εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η Procter & Gamble και η McKinsey, στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εντάχθηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στα τέλη του 2007, ηγούμενος των προσπαθειών της Τράπεζας στους τομείς Wholesale Funding, Structured Finance και Strategy, καθώς και επικεφαλής των ομάδων Ελέγχου Ποιότητας Ενεργητικού/Stress Tests της Τράπεζας, κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 9 ετών, ήταν Partner στην Alantra, υποστηρίζοντας αρχικά ευρωπαϊκές Τράπεζες στην απομόχλευση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων και πιο πρόσφατα ελληνικές Τράπεζες στην απομόχλευση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων μέσω πωλήσεων και τιτλοποιήσεων στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις («Ηρακλής»), καθώς και συνθετικών μεταβιβάσεων πιστωτικού κινδύνου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ουάνγκ Γι (Κινέζος ΥΠΕΞ): Κίνα και Καναδάς θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους
- ΑΑΔΕ: Σφραγίστηκαν για δυο χρόνια τρία πρατήρια βενζίνης στην Αττική με «πειραγμένες» αντλίες
- Ζαχαράκη προς πρυτάνεις: «Καθαροί κανόνες, καθαρές ευθύνες»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες εν αναμονή της επιστολής Τραμπ στην ΕΕ για τους δασμούς
- ΟΗΕ: Δεν θα ανανεωθεί η συμφωνία για τις ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων
- Επίδομα 100 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιμόρφωσης
- Τζένσεν Χουάνγκ: Ρευστοποίησε μετοχές της Νvidia αξίας 36,4 εκατ. δολαρίων
- Μητέρα της Μουρτζούκου: «Πίστευα ότι κάτι έχει κάνει στην αδερφή της»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις