Η πρώτη ημερίδα μιας σειράς ενημερωτικών δράσεων που έχει σχεδιάσει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων
Για άδικα μέτρα που θα πλήξουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους αυτοαπασχολούμενους έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας κ.Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στην
διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων ( ΟΕΒΕΝΧ) στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.
«Οι δείκτες της οικονομίας δείχνουν ότι πάμε καλά, αλλά το θέμα είναι με ποιους πάμε καλά: Πάμε με το σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας ή με ένα μέρος; Γιατί αυτό που διαφαίνεται είναι ότι πάμε καλά για ένα μέρος της ελληνικής επιχειρηματικότητας αφήνοντας εκτός νυμφώνος τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, υπογραμμίζοντας τις σοβαρές συνέπειες που έχει η νέα φορολόγηση στις ατομικές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και τον κίνδυνο ενίσχυσης της “'άτυπης” οικονομίας.
«Η διαφορά μεταξύ των εισοδημάτων που δηλώνονται και της κατανάλωσης είναι 60 δισ. ευρώ σύμφωνα με την ΤτΕ και το όφελος για το Δημόσιο, αν ήταν όλα νόμιμα, θα ανέρχονταν σε 6-7 δισ. Όμως εδώ πάμε να πιάσουμε 550 εκατ. Άρα τα υπόλοιπα τι τα κάνουμε τα αφήνουμε, όταν μάλιστα η
Ελλάδα χάνει σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Φορολόγησης Ε.Ε. κ. Ζούκμαν το 8% των εταιρικών φόρων καθώς πάνε σε φορολογικούς παραδείσους;”, σημείωσε ο κ. Καββαθάς.
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς τόνισε μάλιστα ότι η Κυβέρνηση δεν στοχεύει στη μείωση της φοροδιαφυγής, αλλά στην αύξηση των κρατικών εσόδων και ταυτόχρονα στη μείωση της αυτοαπασχόλησης και της μικρής επιχειρηματικότητας υπέρ της μισθωτής εργασίας. «Μέσα από τις αλλαγές που ήρθαν τριπλασιάζεται η φοροδοτική υποχρέωση των επιχειρήσεων αυτών.
Σε μια εποχή αυξημένου κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων κατά 40% λόγω ενεργειακού, αύξησης του κόστους πρώτων υλών, αύξησης του μισθολογικού, έχει ήδη δημιουργηθεί ασφυξία στη μικρή επιχειρηματικότητα», είπε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και υπογράμμισε ότι αν επιμείνει η Κυβέρνηση στη φορολόγηση με βάση το τεκμαρτό εισόδημα, πολλές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε λουκέτο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- GALAXY COSMOS MEZZ PLC - Ενημερωτικό Δελτίο
- Επιστροφή στις νίκες κόντρα στη Ρεάλ για τον ΠΑΟ (82-81) για την 26η αγωνιστική της Euroleague
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα 4/2 και αύριο 5/2 στη Λεωφόρο Ποσειδώνος λόγω έργων ανάπλασης
- ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Έτους 2025 στις 27 Φεβρουαρίου 2026
- Alpha Bank: Πάνω από 3,5 δισ. οι προσφορές για το 7ετές ομόλογο
- ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - H Αlpha Τράπεζα Α.Ε. ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την τιμολόγηση της έκδοσης Προνομιούχων ομολογιών κύριας εξασφάλισης σταθερού επιτοκίου με ρήτρα αναπροσαρμογής (fixed rate reset Senior Preferred), ύψους Ευρώ 750 εκατ. [04.02.2026]
- Μetlen: Συμφωνία με Schroders Greencoat για πώληση φωτοβολταϊκών στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








